Zapiekanki Warszawa zapiekankami stoi. Wie to każdy, kto choć raz przeszedł się po podziemiach dworca centralnego, Marszałkowską, Chmielną, Nowym Światem. W latach osiemdziesiątych to absolutne „Must have” wśród młodzieży. Do dziś tworzą się rankingi miejsc tzw. Kultowych zapiekanek. Ciągle powstają nowe miejsca gdzie podobno zapiekanki są najlepsze na świecie. No i są, bo nie ma nic lepszego podczas zimowego spaceru jak gryźć się ze smakiem w chrupiącą bagietkę z pysznymi pieczarkami i serem. Poniżej przepis : Składniki 1 bagietka 1 łyżka oliwy 1. Łyżka masła Ząbek czosnku 300 g pieczarek 250 g żółtego sera np. gouda lub mozarelli 0.5 małej cebuli ketchup, majonez, Przepis: Na maśle przysmaż cebulę i pokrojone grzyby. Ser zetrzyj na tarce. Pieczywo przekrój, posmaruj masłem zmieszanym z czosnkiem Na bagietkę wyłóż pieczarki i ser. Włóż pod rozgrzany grill w piekarniku i czekaj 3–4 minuty, aż bułka się przyrumieni, a ser rozpuśc
Dobry przepis, na pewno kiedyś wypróbuje ;)
OdpowiedzUsuńskorzystam z niego
OdpowiedzUsuń