Zapiekanki - każdy by się za nie zabić dał :)
Zapiekanki
Warszawa zapiekankami stoi. Wie to każdy, kto choć raz przeszedł się po podziemiach dworca centralnego, Marszałkowską, Chmielną, Nowym Światem. W latach osiemdziesiątych to absolutne „Must have” wśród młodzieży. Do dziś tworzą się rankingi miejsc tzw. Kultowych zapiekanek. Ciągle powstają nowe miejsca gdzie podobno zapiekanki są najlepsze na świecie. No i są, bo nie ma nic lepszego podczas zimowego spaceru jak gryźć się ze smakiem w chrupiącą bagietkę z pysznymi pieczarkami i serem. Poniżej przepis :
Składniki
- 1 bagietka
- 1 łyżka oliwy
- 1. Łyżka
- masła
- Ząbek czosnku
- 300 g pieczarek
- 250 g żółtego sera np. gouda lub mozarelli
- 0.5 małej cebuli
- ketchup, majonez,
Przepis:
- Na maśle przysmaż cebulę i pokrojone grzyby.
- Ser zetrzyj na tarce.
- Pieczywo przekrój, posmaruj masłem zmieszanym z czosnkiem
- Na bagietkę wyłóż pieczarki i ser.
- Włóż pod rozgrzany grill w piekarniku i czekaj 3–4 minuty, aż bułka się przyrumieni, a ser rozpuści.
- Podawaj z majonezem , ketchupem ( co kto lubi).
Brawo. Wspaniały Kucharz
OdpowiedzUsuńTakie zapiekanki to wspomnienie mojego dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńKiedyś jedyny dostępny fastfood :)
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię 🙂
OdpowiedzUsuńgit zapiekanka
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńPOG
OdpowiedzUsuńChętnie je przygotuję!
Wygląda smacznie
OdpowiedzUsuńDzięki za poradę ;) Na pewno zrobię.
OdpowiedzUsuńZjadłem dwie i jestem szczęśliwy
OdpowiedzUsuńzjadłbym
OdpowiedzUsuńmmmm pysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńAle to musi być dobre ;)
OdpowiedzUsuńAle to musi być pyszne
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, na pewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńfajny przepis! koniecznie musze go wypróbować:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie je zjadłam i były przepyszne
OdpowiedzUsuńmuszę przetestować ten przepis
OdpowiedzUsuńBardzo interesujący przepis napewno go zrealizuję.
OdpowiedzUsuńWszystko pysznie wygląda, napewno wypróbuje ten przepis
OdpowiedzUsuń